Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Kirkolliskokous päätti uusista hiippakuntarajoistaKirkolliskokous päätti Suomen ortodoksisen kirkon uusista hiippakuntarajoista täysistunnossaan keskiviikkona 28. marraskuuta.

Päätös oli kirkollishallituksen esityksen mukainen. Kolmen hiippakunnan malli säilyy odotetusti ennallaan. Nykyisiin hiippakuntarajoihin tuli vain yksi muutos: Tampereen seurakunta siirrettiin Helsingin hiippakunnasta Oulun hiippakuntaan.

Seuraavassa vaiheessa kirkollishallitus arvioi seurakuntarajoja. Ennen varsinaista päätöstä on määrä kuulla seurakuntien valtuustoja asiassa. Näillä näkymin päätöksiä uusista seurakuntarajoista on odotettavissa viimeistään kevään 2019 aikana. Uudet seurakuntarajat päätetään aikanaan hiippakuntapiispojen esityksestä.

Varsinaisista seurakuntarajoista päättää kirkollishallitus hiippakuntapiispojen esityksestä.

Kuva ja teksti: Helsingin ortodoksinen seurakunta (www.hos.fi)


10 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.