Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Ekumeeninen rukousviikko 18.–25.1.Ekumeenisella rukousviikolla on pitkät perinteet, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta. Tänä vuonna rukousviikkoa vietetään 18–25.1. kansainvälisellä teemalla Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia (5. Moos. 16:11–20).

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toteaa vuoden rukouspäiväjulistuksessa, että teema muistuttaa meitä kristillisistä arvoista ja niiden mukaan toimimisesta. Oikeudenmukaisuus perustuu jokaisen ihmisen arvon tunnustamiseen, heikomman puolustamiseen ja rohkeuteen toimia oikein. Rukouspäivänä kirkot rukoilevat oikeudenmukaisuutta ja rauhaa maailmaan, sovintoa ihmisten välille ja varjelusta koko luomakuntaan.

Rukousviikko avataan Kristittyjen ykseyden rukouspäivänä, perjantaina 18.1.2019 Uspenskin katedraalissa kello 14 alkavalla rukoushetkellä.

Rukousviikon ekumeeninen jumalanpalvelus radioidaan Rovaniemen kirkosta. Lauantaina 19.1. kello 18 alkavassa palveluksessa ortodoksista kirkkoa edustaa Lapin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra, pastori Jaakko Vainio. Radiosta palvelus on kuunneltavissa sunnuntaina 20.1. kello 11-12 (Yle Radio 1).

Rukousviikon sunnuntaina 20.1. kolehti kannetaan kaikissa kirkoissa ekumeeniselle työlle (Suomen Ekumeeninen Neuvosto).

Paikallisesti rukousviikko näkyy runsaana ekumeenisena tapahtumatarjontana. Yksi perinteisimmistä tapahtumamuodoista on yhteinen vaellus. Tänäkin vuonna järjestetään useita rukousvaelluksia, ristisaattoja ja kirkkovaelluksia.

Ekumeenista rukousviikkoa vietetään Lahdessa 19.-25.1.2019 (Ohjelma)

Teksti: Suomen ortodoksinen kirkko

Kuva: Suomen Ekumeeninen Neuvosto


1 katselukerta

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.