Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Kirkkoherra Markku Salminen vieraana seurakunnassamme

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra, rovasti Markku Salminen, vierailee seurakunnassamme sunnuntaina 26.5.2019. Vierailun aiheena on seurakuntauudistus ja sen tämän hetkisen tilanteen esittely seurakuntalaisille.


Pääkirkossa radioitavan liturgian jälkeen on kirkkokahvit seurakuntasalissa (Harjukatu 5, 15110 Lahti), jonka yhteydessä Lahden ja Helsingin seurakuntien kirkkoherrat alustavat seurakuntauudistuksen etenemisestä ja nykytilanteesta sekä luodaan yhdessä katsetta tulevaan. Samalla seurakuntalaisilla on mahdollisuus keskustella asiaan liittyvistä kysymyksistä ja näkökulmista kirkkoherrojen kanssa.


Kirkollishallitus on 9.4.2019 arkkipiispan esityksestä päättänyt, että Lahden seurakunta yhdistyy Helsingin seurakuntaan. Seurakunta antaa vielä kirkollishallitukselle uuden lausunnon, jonka valtuusto on valmistellut ja hyväksynyt kokouksessaan 14.5.2019. Lausunnossaan valtuusto hyväksyy kirkollishallituksen esityksen ja on avoin keskustelemaan Helsingin seurakunnan kanssa siitä, yhdistyykö Lahden seurakunta kappeliseurakuntana vai mahdollisesti toiminta-alueena nykyiseen Helsingin seurakuntaan.


Lämpimästi tervetuloa!

Kuvalähde: hos.fi

76 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.