Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Kokoontumiset rajoitettu 10 henkilöön – poikkeustila jatkuu pääsiäisen yli

Poikkeustila kestää näillä näkymin 13. huhtikuuta saakka.


Suomen hallitus ilmoitti maanantaina, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön, minkä lisäksi suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Lisäksi suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen suositellaan toimivan samoin.

Samalla päätettiin lukuisista muistakin rajoituksista. Näitä ovat muun muassa koulujen sulkeminen ja rajoitukset sairaala- ja hoitolaitosvierailuissa. Poikkeustila kestää näillä näkymin 13. huhtikuuta saakka. Pääsiäistä vietetään tänä vuonna 12. huhtikuuta.


Seurakunnat tiedottavat hallituksen päätösten vaikutuksista kirkon toimintaan, kun kirkollishallitukselta saadaan päivitetyt ohjeet. Kirkollishallitus kokoontuu 17.3. sähköpostikokoukseen käsittelemään asiaa.

33 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.