Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Pääsiäisen Lahdessa


Kirkkovuoden keskipiste on pääsiäinen, joka on ortodokseille kaikkein suurin juhla. Pääsiäisen ajankohta vaikuttaa kolmasosaan vuoden kulusta alkaen suuren paaston valmistussunnuntaista ja päättyen kaikkien pyhien sunnuntaihin viikko helluntain jälkeen.

Pääsiäistä vietetään Kristuksen ylösnousemisen muistoksi. Pääsiäisyön jumalanpalvelus alkaa puoliyöpalveluksella, jonka jälkeen seuraa ristisaatto, aamupalvelus ja liturgia.


Pääsiäisaika kestää neljäkymmentä päivää, ja sen ensimmäistä viikkoa kutsutaan kirkkaaksi viikoksi. Pääsiäiskaudella tervehditään sanomalla: ”Kristus nousi kuolleista!”, mihin vastataan: ”Totisesti nousi!”. Pääsiäisestä helluntaihin saakka jumalanpalveluksissa ei kumarreta maahan saakka.

Pääsiäinen – Kristuksen ylösnousemusjuhla on juhlien juhla eli tärkein kaikista juhlista.


Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain se mukaan milloin on kevätpäiväntasauksen jälkeinen täysikuu. Pääsiäispäivä on kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeinen ensimmäinen sunnuntai.


Pyhän Kolminaisuuden kirkko (Harjukatu 5, Lahti)

La 20.04.2019 klo 23.30 Pääsiäisyöpalvelus


Palvelukset Lahden ortodoksisessa seurakunnassa


Ma 22.04.2019 LASTEN PÄÄSIÄISJUHLA

Seurakuntasalissa (Harjukatu 5, Lahti) Liturgian jälkeen (n. klo 11:30) (Jumalanpalvelus alkaa klo 9:30) Ohjelmassa on lasten esityksiä, yhteisiä leikkejä ja pääsiäisherkkuja.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita iästä riippumatta! (Perheen pienimmät voivat tulla kirkkoon lähemmäksi jumalanpalveluksen loppuosaa eli vähän ennen klo 11)

Lisätietoa: Marina Salokangas puh. 040 662 8513


Teksti: Helsingin ortodoksinen seurakunta


65 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.