Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Seurakunnan oikeusprosessi päättynyt

Korkein oikeus 28.3.2019 päätöksellään ei antanut seurakunnalle valituslupaa Itä-Suomen hovioikeuden päätöksestä, jossa seurakunta tuomittiin maksamaan entiselle työntekijälle palkkasaatavia noin 32 000 euroa.


Päijät-Hämeen ulosottoviraston 13.5.2019 päätöksellä seurakunta korvaa entiselle työntekijälle palkkasaatavia hieman yli 10 000 euroa, joka on suojaosuus palkkasaatavasta. Loppuosan palkkasaatavasta, viivästyskoroista ja oikeudenkäyntikuluista seurakunta samalla päätöksellä saa vähentää velkasaatavasta, joka seurakunnalla on entiseltä työntekijältä. Velkasaatavaa seurakunnalla on tämän jälkeen vielä noin 87 000 euroa.


Oikeusprosessit ovat näin ollen päättyneet. Seurakunta katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen ja pitää tärkeänä, että prosessien myötä kaikkien osapuolten oikeusturva on täyttynyt ja koko kirkon tasolla ollaan saatu oikeuslaitokselta keskeisiä linjauksia ohjaamaan lain ja säädösten tulkintaa kirkossamme.


310 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uuden seurakunnan kotisivut työn alla

Uuden Helsingin ortodoksisen seurakunnan kotisivut ovat päivitystyön alla ja sieltä löytyy jo eri alueiden pappien ja kanttorien yhteystiedot. Seurakunnan kotisivut löytyvät osoitteesta hos.fi. Niitä

”Näen luolan taivaana”

Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokouksen joulutervehdys pelastuksen vuonna 2020. ”Minä näen oudon ja ihmeellisen salaisuuden: Näen luolan taivaana, Neitseen kerubi-istuimena, seimen semmoisena pai

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.