Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

TIEDOTE

Aluehallintovirasto on 1.7.2020 tekemällään päätöksellä määrännyt, että sisä- ja ulkotiloissa 1.8.2020 lukien sallitaan korkeintaan 500 henkeä sillä suosituksella, että tilaisuuden järjestäjä noudattaa THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksia. Tämä merkitsee käytännössä edelleen turvavälien noudattamista sekä tehostettua hygieniatasoa.

Lahden seurakunnassa tämä tarkoittaa, että voimme toimittaa elokuusta alkaen jumalanpalveluksia kirkossa myös sisällä, mutta edelleen rajoitetulla osallistujamäärällä. Lisäksi kaikkiin jumalanpalveluksiin on edelleen ennakkoilmoittautuminen elokuussa.

Lahden kirkkoon mahtuu 2 metrin turvavälit ja poistumistiet huomioiden 14 henkeä. Hyvinkään kirkkoon mahtuu 7 henkeä ja Heinolan kirkkoon, Kausalan tsasounaan ja Riihimäen toimitila Mineaan 3 henkeä. Tämän vuoksi jumalanpalveluksia toimitetaan elokuussa vain Lahdessa ja Hyvinkäällä sekä Heinolan kirkon pihalla sääolosuhteiden salliessa.

Pyrimme toimittamaan erityisesti liturgiat mahdollisuuksien mukaan ulkona, jolloin voimme ottaa kerralla enemmän kirkkokansaa palvelukseen.

Ennakkoilmoittautuminen tehdään kirkkoherra Jonas Bergenstadille puhelimitse tai tekstiviestillä (puh. 0400 330 484). Kirkkoherran vuosiloman aikana jumalanpalvelukset toimittaa Hämeenlinnan seurakunnan pappi pastori Aki Leskinen, jolloin ennakkoilmoittautuminen tehdään hänelle (puh. 0400 504 504). Kirkkoherra on vuosilomalla 13.-31.7.2020.

Jotta mahdollisimman monelle tarjoutuu mahdollisuus osallistua palveluksiin, emme voi ottaa samoja henkilöitä jokaiseen palvelukseen. Pyritään siis antamaan toinen toisillemme tila ja mahdollisuus osallistua ja vältetään ilmoittautumasta useampaan palvelukseen.

Ehtoolliselle voi edelleen osallistua jokaisen liturgian jälkeen, tästä tehdään myös ennakkoilmoittautuminen kirkkoherralle.

Ehtoollinen jaetaan edelleen kertakäyttöisillä puukuitulusikalla, jotka hävitetään polttamalla. Kaikkea fyysistä kontaktia tulee välttää (kristottaminen, kätteleminen, halaaminen, kirkollisten esineiden sekä papin käden suuteleminen jne.). Palveluksiin osallistutaan vain terveenä. Kirkkoon tultaessa pestään kädet ja desinfioidaan ne käsidesillä.

Seuraavat palvelukset seurakunnassamme ovat:

Lahti

Heinäkuu

Su 26.7. klo 10 Liturgia

Elokuu

La 1.8. klo 10 Liturgia

Ke 5.8. klo 17 Vigilia

To 6.8. klo 10 Liturgia

Hyvinkää

Elokuu

La 8.8. klo 17 Vigilia

Su 9.8. klo 10 Liturgia

Heinola

Elokuu

Su 2.8. klo 10 Liturgia

217 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uuden seurakunnan kotisivut työn alla

Uuden Helsingin ortodoksisen seurakunnan kotisivut ovat päivitystyön alla ja sieltä löytyy jo eri alueiden pappien ja kanttorien yhteystiedot. Seurakunnan kotisivut löytyvät osoitteesta hos.fi. Niitä

”Näen luolan taivaana”

Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokouksen joulutervehdys pelastuksen vuonna 2020. ”Minä näen oudon ja ihmeellisen salaisuuden: Näen luolan taivaana, Neitseen kerubi-istuimena, seimen semmoisena pai

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.