Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Valtuustovaalit marraskuussa 2020

Helsingin, Hämeenlinnan ja Lahden ortodoksiset seurakunnat


Vaalin toimittamisen aika ja vaalialueet


Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuuston vaali toimitetaan 1.11.-15.11. Vaalissa valitaan valtuustoon yhteensä 21 (kaksikymmentäyksi) jäsentä ja mukana vaaleissa samaan aikaan ovat Helsingin seurakuntaan 1.1.2021 liittyvät Lahden ja Hämeenlinnan seurakunnat. Tuleva uusi seurakunta muodostaa näin seitsemän (7) vaalialuetta, joilta valitaan jäseniä seuraavasti:


1. Vaalialue = Helsinki 7 (seitsemän)

2. Vaalialue = Vantaa 3 (kolme)

3. Vaalialue = Keski- ja Itä-Uusimaa 2 (kaksi) (Askola, Järvenpää, Kerava, Pornainen, Pukkila, Porvoo, Nurmijärvi, Sipoo, Tuusula)

4. Vaalialue = Espoo, Kauniainen 3 (kolme)

5. Vaalialue = Länsi-Uusimaa ja Kirkkonummi 2 (kaksi) (Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti)

6. Vaalialue = Lahti 2 (kaksi) (Asikkala, Hämeenkoski, Hausjärvi, Heinola, Hollola, Hyvinkää, Iitti, Kärkölä, Lahti, Mäntsälä, Nastola, Orimattila, Padasjoki, Riihimäki)

7 . Vaalialue = Hämeenlinna 2 (kaksi) (Forssa, Hämeenlinna, Hattula, Humppila, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Somero, Tammela, Urjala, Ypäjä)


Äänioikeutettujen luettelot


Äänioikeutettujen luettelot ovat nähtävillä kirkkoherranvirastoissa, osoitteet Liisankatu 29, 00170 Helsinki, Harjukatu 5, 15110 Lahti ja Matti Alangon katu 11, 13130 Hämeenlinna 14.9.–20.9. 2020. Vaatimus äänioikeutettujen luettelon korjaamisesta on jätettävä kirkkoherranvirastoihin viimeistään 22.9.2020 klo 14.00 mennessä. Vaalilautakunnat vahvistavat äänioikeutettujen luettelon kokouksessaan 23.9.2020.


Ehdokkaitten asettaminen


Kahdella Helsingin ja ensi vuodesta liittyvien Lahden ja Hämeenlinnan ortodoksisten seurakuntien äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus asettaa ehdokkaita omalla vaalialueellaan seurakunnanvaltuustoon.


Esitys on tehtävä kirjallisesti ja kussakin esityksessä voidaan esittää enintään niin monta ehdokasta kuin kyseiseltä vaalialueelta valitaan valtuustoon jäseniä, eli Helsingin alueella seitsemän (7) jäsentä, Vantaan alueelta kolme (3) jäsentä, jne.


Asiakirjassa on oltava ehdokkaan täydellinen nimi, syntymäaika, kotikunta, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, ja se on vähintään kahden (2) Helsingin, Lahden ja Hämeenlinnan seurakunnan jäsenen allekirjoitettava. Allekirjoittajien tulee olla samalta vaalialueelta kuin ehdokas.


Ehdokkaan on vahvistettava suostumuksensa ehdokkaaksi allekirjoituksellaan.

Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava kunkin seurakunnan kirkkoherranvirastoon, osoitteet Liisankatu 29, Helsinki; Harjukatu 5, Lahti ja Matti Alangon katu, Hämeenlinna viimeistään 17.9.2019 klo 14.00 mennessä.


Vaalikelpoisuus


Vaalikelpoinen seurakunnanvaltuuston vaalissa on ortodoksisesta kristillisestä vakaumuksesta tunnettu seurakunnan jäsen, joka ei ole vajaavaltainen eikä Helsingin, Lahden tai Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan päätoiminen työntekijä.


Vaalilautakunnat laativat seurakuntiin toimitettujen asiakirjojen perusteella ehdokasluettelon sekä ilmoituksen äänestysajoista ja äänestyspaikoista, vaalitavasta sekä siitä, milloin vaalin tulos julkaistaan. Tässä edellä mainitut asiat sisältävä ilmoitus asetetaan nähtäväksi kirkkoherranvirastoissa seurakuntien ilmoitustaululle viimeistään 2.10.2020. Lisäksi ilmoitus julkaistaan Ortodoksiviestin numerossa 7/2020, joka ilmestyy 23.10.2020.


Helsingissä 19.5.2020


Markku Salminen

kirkkoherra

Helsingin ortodoksinen seurakunta

Jonas Bergenstad

kirkkoherra

Lahden ortodoksinen seurakunta

kirkkoherran toimen hoitaja

Hämeenlinnan ortodoksinen seurakunta

37 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.