Etsi
  • Lahden Ortodoksinen seurakunta

Voiko arkena olla jumalanpalveluksia?Lahden ortodoksisen seurakunnan alueella alkaa perehtyminen päivittäisiin jumalanpalveluksiin. Tutustumme sekä teoriassa että käytännössä ehtoo- ja aamupalveluksiin. Tutustumme myös ennenpyhitettyjen lahjaniliturgiaan, sekä yksinäisyydessä luettavien rukouksien sisältöön.


Arkipäivien jumalanpalvelukset muodostavat kirkollisen vuorokauden rungon. Ne ovat osa kirkollista arkea loistaen monimuotoisuudellaan Jumalan pyhien ja heidän elämänvaiheiden sanomaa. Aamusta aina yöhön asti ulottuvat palvelukset muodostavat kirkollisen arjen, jota vasten juhlapäivät loistavat entistäkin kirkkaampina.


Ehtoopalvelus tutuksi. Lauantaina 16.3.2019 15:00-17:45, Hyvinkään ortodoksinen kirkko


Ehtoopalvelus sisältää ei enempää eikä vähempää kuin, koko maailman historian luomisesta iankaikkisuuteen. Tule mukaan tutustumaan tähän kirkkomme hengellistä valoa loistavaan illan palvelukseen. Sinun ei tarvitse osata muuta kuin reitti Hyvinkään kirkolle. Kaikesta muusta kertoo kanttori Elia Pietarinen. 

15:00 Opetusta 

16:00 Keskustelua kahvikupin ääressä

16:45 Synaksarion lukemista

17:00 Ehtoopalvelus


Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia tutuksi Perjantai 29.3.2019, Hyvinkään ortodoksinen kirkko


Ennenpyhitettyjen lahjain liturgian pohjana on ehtoopalvelus jonka sisällä kohtaavat paasto ja ehtoollisen sakramentti. Miten tämä palvelus on rakentunut ja kuinka voimme samaan aikaan paastota ja juhlia? Tervetuloa tutustumaan tähän kysymykseen ja esittämään lisää kysymyksiä. 

16:00 Opetusta

17:00 Ennen pyhitettyjen lahjain liturgia

18:00 Keskustelua kahvikupin ääressä


Tervetuloa mukaan!

54 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2018 Lahden Ortodoksinen Seurakunta.